Manthey annoncerer WEC kørerne

Manthey har annonceret de 6 kørere, som skal deltage for holdet i FIA World Endurance Championship 2024.

Det overordnede navn er Manthey, Men under overfladen, er det to vidt forskellige hold, som skal samles under samme tag.

I bil #91 kommer der indflydelse fra australske EMA Motorsport. Derfor kommer Porsche 911 GT3 R til at gå under teamnavnet Manthey EMA.

Porsche fabrikskører Richard Lietz bliver grundstenen på holdet, men østrigeren får Morris Schuring og Yasser Shahin med i bilen.

Den 18-årige Schuring starter sin blot 3. sæson i biler. Næsten alt det er foregået ombord Porsche Cup racere i Carrera Cup Deutschland og Supercup, men der er også blevet smagt lidt på langdistanceløb i blandt andet Dubai og og Nürburgring. Han er holdets Sølvkører.

Australske Shahin er lidt af en veteran indenfor GT ræs. Udover at være medejer at The Bend banen i Australien, har han i mange år deltaget i langdistanceserier i blandt andet Australien, men har også deltaget i Asian Le Mans Series, hvor han kørte for United Autosports. Senest har han også kørt i en Porsche, hvor blandt andet Matt Campbell har været medkører i hjemlandet.

Graphics: Manthey

Bil #92 går under Manthey Pure Rxcing. Her er det holdet, som sidste år kørte i GT World Challenge Europe, hvor Alex Malykhin var grundstenen. Han havde Joel Sturm med som holdkammerat, mens 3. køreren vekslede mellem Klaus Bachler og Ayhancan Güven. I år får de Bachler med i hele sæsonen, da han ikke længere har forpligtelser i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvilket gav sammenfaldet i 2023.

22-årige Sturm har kørt Porsche racere gennem flere år, hvor han både har kørt deres GT4 model, og senest GT3 udgaven. Det til trods, bliver FIA WEC det største mesterskab, som han har kørt til dato.

FIA World Endurance Championship 2024 starter med to dages Prolog den 24.-25. februar, inden sæsonens første løb køres weekenden efter på selvsamme Lusail International Circuit i Qatar.

Relaterede nyheder